Trippelkonsert
Fjellhallen. Kr. 350
22.00

Duolva Duottar
Et samisk rapband fra Kautokeino som rapper både på samisk og norsk. Duolva Duottar har sjarmert et stort publikum på kort tid. Bandet ble nasjonalt kjent ved sin deltakelse i Norske Talenter 2008, der de kom helt til finalen, men ble forbigått i siste øyeblikk. I 2007 ble de unge rapperne blant annet kåret til Årets artist i Kautokeino. Duolva Duottars energiske rap framført i samekofter er kanskje noe av det tøffeste fra Finnmark!
www.duottar.comMari Boine
Festivalen har gleden av å presentere Mari Boine, en av vår tids viktigste artister, på selveste Samefolkets dag. Mari Boine har fornyet joik og modernisert samisk musikk ved å oppta elementer fra jazz, rock og folkemusikalske tradisjoner fra forskjellige kulturer. Hun er en engasjert formidler av den samiske kulturen. Med sin eventyrlige stemme og sitt unike utrykk beskriver hun det nordnorske landskapet og den samiske kulturen, og fenger lyttere på tvers av generasjoner.
I 2009 kom Norges desidert største verdensmusikkartist med sitt niende studioalbum Cuovgga Áirras (Sterna Paradisea). Boine samarbeider med afrikanske og norske musikere, og har igjen skapt et kvalitetssterkt og særegent uttrykk. Varmt, samisk-afrikansk og annerledes enn alt du har hørt tidligere! Albumet er spilt inn i Sør-Afrika og Oslo med Svein Schultz i produsentstolen. Sist de samarbeidet var på filmmusikken til Kautokeino-opprøret, og det med så stor suksess at de vant tidenes første Amanda-pris for beste filmmusikk.
www.mariboine.noPublikumsyndlingene Undervud er et ukrainsk band, basert i Moskva. Bandet representerer den såkalte sovjetpopen, en slags russisk britpop inspirert av sekstitallet, med sterkt fokus på sangtekstene. Undervud ble etablert i 1995 av de to ukrainske legene Maksim Kucherenko og Vladimir Tkachenko. Legene besluttet fort å heller satse på musikken, og Undervud hadde sitt gjennombrudd med hitene ”Parabellum” og ”Gagarin, jeg elsket Dem”. Musikken til Undervud kan kalles generasjonspop, der mye av tematikken er basert på nostalgien knyttet til tapt barndom og fordums tid, og motivene hentes fra sovjettiden, der blant annet Gagarin er den store helten. Som annen såkalt sovjetpop har Undervuds sanger like mange kulturelle, klassiske, som populære, referanser. Undervud er et sterkt liveband, og du kan glede deg til poppete retroroll, med et særlig Undervudsk uttrykk.
www.undervud.ruArr: Pikene på Broen.

Kjøp billett