Talking Barents

4. februar, torsdag
19.00
Ofelaš

Nye tider for Barentssamarbeidet
Klimaendringer, store nye industriprosjekter og økende storpolitisk interesse, har gjort Barentsregionen til en av Europas heteste regioner både for politikere, investorer, miljøvernere og oljeindustrien. Nye tider medfører nye utfordringer, deriblant for grenseregimer, handel, miljøforvaltning og politisk samarbeid.
Hvilken rolle kan Barentssamarbeidet spille i årene fremover? Hvordan kan samarbeidet fortsette å være en sentral møteplass for regionale og nasjonale politikere og en arena for politisk samhandling i Nordområdene? Dette er noen av spørsmålene som stilles i Transborder Cafe Talking Barents.

Deltakerne er alle ansatte i Barentssekretariatet. De er også bidragsytere til sekretariatets nye bok ”Talking Barents. People, Borders and Regional Development”. Boken, som presenteres samme dag i Barentssekretariatets lokaler, vil være et viktig utgangspunkt for debatten i Transborder Cafe.

Deltakere:
Rune Rafaelsen, Margrethe Alnes, Andrey Shalyov, Trude Pettersen, Oddgeir Danielsen.
Moderator: Atle Staalesen.

Transborder Cafeen avsluttes med jazz-solo ved Håkon Mjåset Johansen
Trommeslageren Håkon Mjåset Johansen (f. 1975 i Trondheim) er en av Norges mest aktive jazzmusikere. Han har vunnet Spellemannsprisen to ganger, og ble utnevnt til ”NTNU- ambassadør” for 2008-9. Mjåset Johansen har spilt og gjort opptak med en rekke band, som Jan Garbarek Group, Chick Corea og Trondheim Jazzorkester, Come Shine, Urban Connection, Bugge Wesseltoft og Ola Kvernberg med flere. For øyebikket er han involvert i omtrent 12 ulike band, og turnerer blant annet i Asia, Sør-Afrika og Europa.
www.myspace.com/hmjohansen

Arr: Det norske Barentssekretariatet og Pikene på Broen.