Photo by Yngve Grønvik
Samovarteateret og Stellaris DansTeater

MOR COURAGE OG BARNA HENNES av Bertold Brecht
4. februar, torsdag og 5.februar, fredag, 18.00 – 19.45
6. februar, lørdag, 14.00 – 15.45
Malmklang, kr 250/ 180,-

Samovarteateret og Stellaris DansTeater presenterer internasjonal jubileumsforestilling: Brechts klassiker med norsk, russisk og spansk vri.
(Kirkenes eget Samovarteater feirer 20 års jubileum i år, mens dansekompaniet Stellaris DansTeater (Hammerfest) feirer 30 år med moderne dans! Sammen har de gleden av å presentere en flerspråklig jubileumsforestilling, en multikulturell versjon av Bertolt Brechts klassiker Mor Courage og barna hennes (1939), med musikk av Paul Dessau, oversatt av Tony Kusher. Forestillingen spilles av et norsk – russisk kompani med spansk regi, og er fylt av burlesk humor, tross det ramsalte alvoret.

Stykket Mor Courage og barna hennes er preget av tilstandene i Europa like før 2. verdenskrig. Handlingen er lagt til Tredveårskrigen som pågikk i Europa i 1618–1648, en krig med utgangspunkt i en religiøs konflikt, som ble av de blodigste og lengste krigene i Europas historie. Folk fra de krigsherjede landene flyktet over grensene, i håp om sikkerhet i andre land. Anna Fierling, eller Mor Courage er en av disse. Handlingen følger den fattige handelskvinnens trassige ferd gjennom Europa, der hun selger varer til de krigende parter for å overleve. Mor Courage har flere barn, men krigen tar etterhvert alle fra henne.
Brecht (1898- 1956) retter fokus på at krigens viktigste utgangspunkt ikke er ulike religiøse overbevisninger, men at den er resultat av maktkamper i et kapitalistisk samfunn. Og at krigsherjingene drives frem av krefter som profitterer på konflikt. Dette perspektivet gir Brechts klassiske verk aktualitet også i dag, i lys av de mange politiske og krigsrettete urolighetene som preger vår internasjonale samtid.

Forestillingen Mor Courage og barna hennes fremføres i det gamle kulturhuset Malmklang i Kirkenes. Malmklang ble totalskadet innvendig i en brann i 2005. Det tomme rommet gir en unik ramme omkring forestillingen og bidrar til inntrykket av stemningen i et krigsrammet område.
Mor Courage og barna hennes har urpremiere under festivalen, og vil siden turnere i Norge og Russland. Forestillingen er produsert med støtte fra BarentsKult.

Medvirkende:
Regissør: Ferran Audi (Spania).
Skuespillere: Bente S. Andersen, Jonas Delerud, Eva Mørkeset, Magnus Holm Slettebø, Gøran Østebøl (Norge), Jacob Melchior (Danmark), Egor Moiseev, Sergei Pronin (Russland).
Dansere: Taras Burnashev (Russland), Solveig Leinan-Hermo, Gerd Kaisa Vorren, Nikolay Shchetnev (Norge).
Musikere: Mikhail Cherenkov, Tim A. Dorofeev, Valeriy Zhuravlev (Russland).
Lysdesign: Niels A. W. Jensen.
Lystekniker: Steinar Lone.
Scenograf: Marie Steen.
Snekker: Odd Aune.
Kostyme designer: Jenny Hilmo Teige.
Produsent: Turid Skoglund
Produsent turne: Maiken Garder
Produksjonsmedarbeidere: Mari Dahl Sæter, Kathrine Kolgrov.
PR/markedsføring: Theresa Holand.
Administrasjon: Audhild Andersen.

For reservasjon av billetter, send en e-post med navn, ønsket forestillingsdag og antall billetter til: audhild@samovar.no

www.samovar.no
www.stellaris.no