Barents Sportsdager

Som en del av Barentsdagene og for tredje år på rad, arrangeres denne spesielle idrettsfestivalen som samler mer enn 100 idrettsungdommer fra Russland, Finland og Norge på Kirkenes. Som en start på Barents Spektakel/Barentsdagene 2010, tilbyr Barents Sportsdager tevlinger innen bryting, svømming og ishockey. I tillegg får vi oppleve fantastiske danseoppvisninger og presentasjon av kunstløp/isdans av dyktige utøvere fra Murmansk.

Det hele starter med opptog og fakler fra sentrum til Barentsbadet. Og publikum oppfordres til å bli med, både på opptoget og på alle arrangementene! De foregår i gymnastikklokalene i den gamle svømmehallen, på Barentsbadet og på Lillebanen lørdag 30. Januar (se egne annonser i lokalavisene). Idrettslagene benytter også anledningen til treningssamlinger fredag kveld og søndag morgen. Lørdags kveld er alle deltakere velkommen til hyggelig, sosialt samvær på Samfunnshuset.

Alle som har små barn bør legge merke til den unike muligheten barna har lørdag klokken halv fem. Da arrangeres det masterklasse i kunstløp,- kunstløpopplæring for små barn, på Lillebanen.

Idretten har alltid gått foran i det grenseoverskridende samarbeidet i Barentsregionen, på både barn, ungdom og voksen nivå. Gjennom utallige besøk over grensene og vennskapelig måling av krefter, har idretten fungert som møtested og brobygger mellom folkene på tvers av politiske og kulturelle forskjeller.

Dette er idrettens eget arrangement!

PROGRAM

Fredag 29.01.10:
Innrykk/ trening/ innkvartering/ mat + bading i Barentsbadet.

Lørdag 30.01.10:
Kl 12.00 – OPPTOG – Start fra Sjømannsklubben – gjennom byen – til Kirkenes Stadion.
Åpning: Ved Ordfører Linda B Randal
Flaggheising
LILLEBANEN
Kl 14.00 – Kunstløpoppvisning
Kl 14.45 –Ishockey-kamp for ungdomslag: RUSSLAND – NORGE
Kl 16.30 – Masterklasse – Kunstløp opplæring for små barn.
BARENTSBADET
Kl 16.00 –– Svømmestevne
FJELLHALLEN
Kl 18.00 – brytestevne
kl 19.00 – danseoppvisning
SAMFUNNSHUSET
Kl 19.30 – Sosialt samvær for deltakerne m. mat
Kl 21.00 – Danseoppvisning.

Søndag 31.01:
Frokost – fellestrening – hjemreise.

Arr: Kirkenes Atletklubb, Kirkenes Svømmeklubb, Kirkenes Puckers, Barentshallene KF og Sør-Varanger kommune.